Nedcon DLS – Automatic Order Release Module

Nedcon DLS – Automatic Order Release Module

Orderverzamelen zonder mensen: feit of fictie? De mens is nog steeds de perfecte machine. Hoe tegenstrijdig dit ook mag klinken.

We werken weliswaar niet continu, maken foutjes en rusten op tijd. Aan de flexibiliteit van mensenhanden en het de intelligentie van het menselijke brein kunnen machines en robots nog lang niet tippen. Een volautomatisch magazijn zonder mensen. Voor de een is het Utopia, voor de ander een schrikbeeld. Mensen worden moe en maken fouten. Machines en robots niet, maar missen nog voldoende intelligentie en fijngevoeligheid om de mens nu al volledig te vervangen.

In veel magazijnen belanden goederen al automatisch via transportbanden op de juiste plek. Op terminals of met knipperende lampjes wordt precies aangegeven wat moet worden verzameld. Maar het laatste stukje, het daadwerkelijk oppakken van de goederen, gebeurt meestal nog door mensenhanden. Enkele leveranciers hebben ook dit laatste stukje geprobeerd te automatiseren. De order release module (ORM) van Nedcon/DLS is zo’n systeem, die orders volautomatisch kan verzamelen. Maar dan wel op colliniveau. Gerobotiseerde itempicking van verschillende artikelen uit verpakkingen is en blijft volgens alle partijen voorlopig nog toekomstmuziek.

Contact opnemen met Twan
Powered by